Szarlotka bezglutenu i bez cukru

Na pewno polubicie – szarlotka bezglutenu i bez cukru. I przede wszystkim szybka w przygotowaniu.

Zacznijmy od składników:

szarlotka bezglutenowa
słodycz bezglutenu od Dietomat.pl

– 350g kaszy jaglanej ( surowej)
– 1kg jabłek startych na tarce o dużych oczkach
– 1 banan
– 1/2 szkl. daktyli
– łyżka cynamonu i łyżeczka kardamonu
– 1/2 szkl. gorącej wody

Daktyle zalewamy wodą, zostawiamy na 20 minut, potem miksujemy z bananem. Wszystkie składniki łączymy, mieszamy, przekładamy do naczynia żaroodpornego i pieczemy ok. godzinę w 180 stopniach w termoobiegu.

W sumie 10 minut pracy, a ile przyjemności. 

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *